Jadłospis Drukuj

 Jadłospis - dieta podstawowa

Poniedziałek 14.09.2020

Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem. Pierogi leniwe z śmietana. Woda z cytryną. Owoc. 1,3,7,9

Wtorek 15.09.2020

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem. Kotlet mielony. Ziemniaki. Mizeria. Woda z cytryną. Owoc. 1,3,7,9

Środa 16.09.2020

Obiad: Rosół z makaronem. Udko pieczone. Kasza jaglana. Surówka z marchewki. Woda z cytryną. Owoc. 1,9

Czwartek 17.09.2020

Obiad: Biały barszcz z makaronem. Kotlet schabowy. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Woda z cytryną. Owoc.1,3,7,9

Piątek 18.09.2020

Obiad: Czerwony barszcz z makaronem. Ryba z szpinakiem. Ziemniaki. Surówka z ogórka kiszonego. Woda z cytryną. Owoc. 1,3,4,7,9

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 Oznaczenie alergenów:
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie (3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie (2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie (4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie (5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą) (7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie (8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców (12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie (13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie (14)

KATALOG ZE SKŁADNIKAMI WYSTĘPUJĄCYMI W KAŻDEJ POTRAWIE NA ŻYCZENIE KONSUMENTA JEST DOSTĘPNY W KUCHNI SZKOLNEJ.

 

 

Szkoła Podstawowa nr 17 im. Tadeusza Kościuszki,  ul Miodowa 18,  09 - 400 Płock,  tel. 24 366 25 60, e-mail: sekretariat@sp17.plocman.pl

Redaktor serwisu: Marzena Kowalska